Med aktivt termo-element

 
 

Frågor om FixBack

Det finns inga mirakelkurer eller enkla recept för att bli av med sitt ryggont. I de allra flesta fall går problemen över, men det kan ta tid och det kan göra väldigt ont. Det bästa sättet är att hålla sig i rörelse, undvika tunga, sneda lyft och lära känna sin rygg. Det sämsta är att lägga sig ner och vänta. 

HUR HJÄLPER FIXBACK?

Förbandet ger ett bra stöd för ländryggen. Detta hjälper dig till bättre hållning och ökad rörlighet.
Värmen i det inbyggda termoelementet ger bättre blodcirkulation och fungerar avslappnande för ryggmuskulaturen. Skönt vid trött och stel rygg samt vid molande värk.
Kyla fungerar smärtstillande i akuta fasen, när du har som mest ont.

KAN SJÄLVA FÖRBANDET BOTA MIN RYGG?

Nej, så enkelt är det inte. Själva förbandet kan bara ge stöd, värme och kyla som tillsammans ger bättre förutsättningar till rörelse och träning.
Det är mycket upp till dig själv att dels lära känna din rygg, d.v.s. att känna vad du klarar och inte klarar, dels att hitta sätt att sitta, stå, ligga och lyfta som känns bra för just din rygg.

VAD GÖR JAG OM JAG TYCKER FÖRBANDET GER FÖR LITE VÄRME?

Börja med att värma i mikron i 40 sek. Om du vill ha mer värme så kan du öka tiden med 10-15 sek (olika mikrougnar kan ge lite olika effekt). Testa dig fram, men se till att det inte blir för varmt innan du sätter på dig förbandet. En t-shirt mellan huden och förbandet fungerar bra.

NÄR SKA JAG SÖKA LÄKARHJÄLP?

Titta under ”Vad säger doktorn”.

FINNS DET RISKER MED ATT ANVÄNDA FIXBACK?

Nej, om du följer anvisningarna i bruksanvisningen som medföljer finns det inga risker att använda FixBack.

HUR ANVÄNDER JAG MIN FIXBACK?

Titta under ”Så använder du FixBack”!

KAN KYLA VARA SKADLIGT?

Nej, kyla fungerar smärtstillande ungefär som när du bränt dig på spisen och stoppar fingrarna under kallt vatten. Ett mycket litet antal personer ska dock vara försiktiga att använda kyla. Detta om du lider av köldallergi, Raynauds fenomen eller cryoglobulinaemia.

VAD KAN JAG GÖRA MER?

På denna webbplats hittar du massor med bra tips och råd om ont i ryggen. Det finns också råd om hur du kan förebygga ryggont genom träning samt länkar till sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer och butiker som säljer andra typer av hjälpmedel m.m. - Klicka dig runt på sidan!